9.4.09

Wielkanoc z TY i JA



Czterdzieści lat temu tę stronę wyrwano z miesięcznika TY I JA, najlepiej zaprojektowanej gazety w historii Polski. Reszta numeru gdzieś zaginęła, ale strona z mazurkiem bośniackim przetrwała wszystkie zawieruchy (w kuchni mojej mamy). Wesołych świąt. Alleluja!

3 komentarze:

  1. Anonimowy4/11/2009

    Pieczcie mazurki bośniackie! Są fantastyczne!

    OdpowiedzUsuń
  2. Anonimowy4/13/2009

    Przepis wporzo, ale co to jest ten ekstrakt kawowy?

    OdpowiedzUsuń
  3. Anonimowy3/27/2013

    Mazurek "bośniacki" jest na Wielkanocnym stole w mojej rodzinie od lat. Kiedyś piekła go moja Mama, później starsza siostra, a teraz ja. Korzystam z notatek Mamy zapisanych jej pięknym kaligraficznym pismem w notesie z różnymi innymi przepisami. Nie wiedziałam, że jest to przepis z Ty i Ja. A ten nieznany obecnym czytelnikom ekstrakt kawowy to po prostu kawa rozpuszczalna, w latach 60 Marago.

    OdpowiedzUsuń